Dinamo pobijedio crveno-bijele

Mohorovičićev pogodak sezone
Dinamo VS Orijent

27. kolo GNK Dinamo II VS HNK Orijent 1919 3:1

Orijent je prošlog vikenda otputovao u Zagreb po važne bodove za ostanak u drugoligaškom natjecanju, a na Kranjčevićevoj ugostio ga je Dinamo ll, međutim bodovi su tamo i ostali.

U sedmoj minuti Dinamov Matej Mamić šalje loptu u šestnaesterac do Barišića, koji je kasnije će se pokazati bio jedan od ponajboljih Dinamovi igrača u ovom ogledu, ali Barišićev udarac lako brani vratar Orijenta, Patrik Mohorović.

U osmoj minuti gledamo jedan od vjerojatno jedan od najveličanstvenijih pogodaka Druge lige s više od 40 metara udaljenosti. Nakon kiksa vratara domaćih, lopta dolazi do Nina Mohorovičića i Orijent je u prednosti od 0-1.

No već u sljedećoj minuti, Dinamo dolazi do pogotka iz dosuđenog jedanaesterca za igranje rukom Orijentovog braniča Djibrilla, a izvodio ga je Bartol Barišić.

U 35. minuti Karlo Senčar puca jako lijepo u suprotni kut s ruba šestnaesterca, ali lopta odlazi van okriva gol domaćina.

U drugom dijelu utakmice, točnije u 54. minuti preko odlične asistencije Mateja Mamića za ponovno Barišića Dinamo povećava prednost na 2-1. Svakako dvojbena situacija radi nedosuđenog Barišićevog prekršaja nad Orijentovim vratarom.

Dino Dukađin u 78. minuti ima priliku za izjednačenje, ali dobro postavljeni Dinamov vratar čuva svoju mrežu i rezultat. Minutu kasnije i Durdov prijeti promijeni rezultat, ali lopta odlazi pored gola.

Do promjene rezultata ipak dolazi u 90 minuti. Strijelac za konačnih Dinamo ll 3 – Orijent 1919:1 je Mario Ćuže.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

HNTV – Dinamo II VS Orijent 1919 (video)

Ostavi komentar