Crnom nizu se nazire se kraj

Imperativ pobjeda u posljednja dva kola

28. kolo HNK Orijent 1919 VS NK Solin 1:4

Naši nogometaši doživjeli su i drugi uzastopni poraz pod vodstvom privremenog trenera, dopredsjednika, Marinka Koljanina. Na ovaj način „črljeno-beli“ dodatno su pojačali ulogu jedne od momčadi kojima, nažalost prijeti ispadanje iz drugoligaškog društva.

U prvom poluvremenu najopasnije je izgledao prodor Dadića (25’), koji je iz drugoga plana prošao lijevom stranom, uspio je ući u opasnu zonu slijeva, snažni udarac dobro postavljeni Mohorović je obranio. Što se Orijenta tiče najopasnije je izgledao Mohorovičićev prodor po desnoj stranih (36’), ali lopta upućena u šesnaesterac se izgubila u mnoštvu nogu. Nešto manje izgledne šanse u prvom dijelu imali su Gadže (26’) i Durdov (32’) koje su u konačnici samo dodatno zagrijale gostujućeg vratara.

Drugo poluvrijeme počinje šokantno za momčad s Krimeje. Nakon očiglednog prekršaja Nimelija nad Fatićem u kaznenom prostoru domaćih, sudac dosuđuje kazneni udarac za goste. Ninčević je rutinski izveo kazneni udarac s bijele točke za 0:1.

Deset minuta kasnije Macolić je loše reagirao na desnoj strani domaće obrane i okliznuo se, a Dadiću se otvorio put prema golu. Uslijedio je oštar udarac po kojem se lopta zakoprcala u suprotnom kutu za 0:2.

 

Orijent smanjuje zaostatak u 68. minuti i to pogotkom Durdova. Naime, našao se zaboravljen na vrhu kaznenog prostora s loptom u nogama i otvorenim putem prema gostujućim vratima. Lažnjakom se efektno oslobodio jednog igrača Solina, a potom i istrčalog vratar te pogotkom podigao Krimeju na noge – 1:2. Netom probuđena nada nije se dugo zadržala jer Solin ponovno postiže pogodak i to nakon što je domaća obrana ponovno loše reagirala u 73. minuti kada Vodanović podmeće nogu za 1:3. Krimejčani nisu mogli ni slutiti da će ovaj susret donijeti najteži domaći poraz sezone, jer u konačnici Vodanović činin javćei dio posla i nakon svog prodora u kojem je nasebe navukao i vratara Mohorovića, Jukić podmeće nogu za 1:4. Neizvjesna borba je pred našim nogometašima, u pokušaju spašavanja drugoligaškog statusa u posljednja 2 kola.

Više  o utakmica na sljedećim linkovima:

Novi List – Orijent 1919 VS Solin

SportCom.hr – Orijent 1919 VS Solin

Ostavi komentar