Stadion Krimeja

Stadion Krimeja

Dobrovoljnim radom članova i prijatelja kluba donesen je i razgrtan materijal, a svakodnevno su na igralištu radila najmanje četiri čovjeka. Otvaranje igrališta obavljeno je 20. svibnja 1923. godine uz gostovanje Hrvatskog akademskog športskog kluba (HAŠK) tadašnjeg prvaka Kraljevine Jugoslavije, a početni udarac izveo je predstavnik općine Katunarić. Orijent je izgubio minimalnim rezultatom 0:1. Istog mjeseca zabilježeno je i prvo gostovanje Hajduka na Krimeji, a rezultat utakmice je bio 2:3. Na desetu godišnjicu Orijenta 1929. godine održana je lakoatletska priredba i susret slavljenika s karlovačkom Olimpijom (0:1). Drugo gostovanje Hajduka uslijedilo je 1930. godine (0:8), a u siječnju 1934. godine Orijent ja na Krimeji svladao višestrukog prvaka Jugoslavije Concordiju 1:0.

“Primorske novine” od 6. kolovoza 1935. godine donose apel Gradskom poglavarstvu: “Gospodo na Magistratu, ako boga znate, sjetite se konačno, da ste još lanjske godine razrovali igralište s namjerom da ga dovedete u red.” Općina je preuzela renovirati teren i sa zakašnjenjem zasadila travu i izgradila betonske tribine. Sušak je neko vrijeme bio bez igrališta, a igralo se u Žurkovu.

Tijekom Drugog svjetskog rata igralište na Krimeji je bilo uništeno, a proces obnavljanja stadiona i kluba zbog razumljivih razloga odvijao se usporenim tempom.

Danas Krimeja ima travnati teren, mali teren sa umjetnom travom iza južnog gola, uređene klupske prostorije i teretanu, a kapacitet stadiona je 3000 mjesta.