Prvi domaći poraz

Hanuljak donio Osijeku sva tri boda
Orijent 1919 VS Osijek II

7. kolo HNK Orijent 1919 VS NK Osijek II 0:1

Prvi domaći poraz Orijent je upisao prošle nedjelje u utakmici 7. kola Druge hrvatske nogometne lige. Na Krimeji je gostovao Osijek II, a Orijentu su od standarne postave nedostajala dva ključna igrača, Črnko i Fućak, koji izbivaju s terena radi ozljede. Također od standardne postave nije bilo ni Travaglie i Putnika. 300njak gledatelja svih je 90 minuta gledalo čvrstu, agresivnu utakmicu s ne previše prijetnji vratarima, ali s puno trčanja i borbe. Prvu pravu situaciju za vodstvo Orijent propušta u 15. minuti susreta kada Matija Frigan ostaje sam ispred vratara Franka Kolića koji se dobro snalazi i nogom odbija Friganov udarac. Petnaest minuta kasnije Švrljuga izvodi slobodan udarac, lopta dolazi do Mulca koji ju šalje zamalo kraj vratnice.

Nakon gotovo sat vremena igre, Orijent ima udarac iz kuta koji, pokazat će se par sekundi kasnije, završava pogotkom Osječana za 0:1. Osječka obrana izbija loptu u kontru, a brzi Luka Branšteter juri po lijevom boku, bježi Mohorovićiću, odigrava pas za Hanuljaka koji dovodi Osijek u vodstvo. U 84. minuti Osiječani propuštaju priliku za povećanje vodstva. Baković je izlazi sam ispred Boglića, a vratar crveno-bijelih prisebnom reakcijom čuva svoju mrežu.

Orijent je još jednom ozbiljnije zaprijetio pred sam zvižduk za kraj utakmice. U 90. minuti Vedran Gerc s ruba šestaesterca pogađa desnu vratnicu i rezultat ostaje 0:1.

Više  o utakmici na sljedećim linkovima:

HNTV – Orijent 1919 VS Osijek II (video)

 

Ostavi komentar