Podjela bodova za kraj prvenstva

Dragovoljac VS Orijent 1919

34. kolo NK Hrvatski dragovoljac VS HNK Orijent 1919 1:1

Uoči početka utakmice Orijentaši su se odlučili na lijepu gestu i domaćine dočekali u špaliru kao prvaka Druge HNL, odnosno novog člana HT Prve Lige. Svečano se nastavilo i u sudačkoj domeni gdej su kapetani obiju momčadi buketima darivali Tomislava Bionda koji se ovom utakmicom oprostio od aktivnog suđenja. Na samom otvaranju susreta Orijent 1919 je držao loptu i suvereno diktirao tempo, dok je Hrvatski dragovoljac uspostavljao radnu temperaturu. Ipak, prvi prijete domaćini i to udarcima Marija Burića i Valentina Majstorovića. Oba udarca otišla su van Berkovićeva okvira gola.

Orijent 1919 prvi puta prijeti u 16. minuti kada Kristian Fućak centrira s lijevog krila na drugu stativu, prema Mateu Monjcu, koji vraća loptu na vrh peterca. Ipak, obrana Hrvatskoj dragovoljca bila je spremna na tu varijantu, jednako kao i vratar Šubarić koji je desetak minuta kasnije ukrotio izvrstan Fućkov udarac s dvadesetak metera. Raspoloženi su bili i domaćini koji najbolju priliku za gol imali u 37. minuti kada je Ivan Roca raspalio s dvadesetak metara iskosa s desne strane. Izvrstan udarac kojem je nedostajalo malo preciznosti. Kako to obično i biva, minutu kasnije sijevnula je kontra Orijenta u kojoj Fućak ubacuje s desnog krila, a Vedran Gerc na drugoj stativi šalje loptu u mrežu za 0:1.

Slavlje se nije stiglo niti stišati, a Hrvatski dragovoljac stiže do izjednačenja. Domaća akcija išla je po lijevom boku, gdje je lopta, nakon brze izmjene dodavanja, stigla do Burića. Burić je rukovodeći se svojim iskustvom pogleao u kazeni prostor i osjetio usamljenog Karla Perića koji poentira za 1:1. Drugo poluvrijeme donijelo je nešto žustriju igru domaćina koji su očigledno sezonu htjeli okončati pobjedom, ali izostali su precizniji udarci koji bi mogli ugroziti vratara kao što je Carlo Berković. Orijent uzvraća u 58. minuti preko Veldina Hodže koji se sjajnom miijaturom oslobodio suparičkih igrača i pucao s dvadesetak metara. I taj udarac, nažalost je bio neprecizan.

Do kraja valja spomenuti još dvije prilike domaćina, prva Burićeva koji nakon Rocinog kornera na prvoj stativi lagano glavom skreće loptu prema suprotnom kutu, a Berović još jednom u inzu fenomenalnom obranom čuva svoja vrata. Nakon greške Edina Fatića u 76. minuti otvorila se velika prilika za Perića koji je krenuo sam prema golu, ali Carla berkoića nije mogao prevariti.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

Novi list – Hrvatski dragovoljac VS Orijent 1919

HNTV – Hrvatski dragovoljac VS Orijent 1919

 

Ostavi komentar