Dubrava produbila krimejsku krizu

Nastavak negativnog niza

32. kolo HNK Orijent 1919 VS NK Dubrava Tim kabel 0:1

Orijentaši nisu uspjeli prekinuti negativni niz u čijem su se vrtlogu našli te tako nakon BSK koji je s Krimeje odnio bod, Dubrava baš poput Sesveta i Rudeša doma odnosi puni plijen! Posljednju pobjedu naši Krimejčani upisali su u 29. kolu protiv Solina, ali to je svega jedna utakmica od posljednjih osam.

Nisu u utakmici protiv Dubrave naši nogometaši nužno bili lošiji protivnik, ali pokazat će se nisu niti bili bolji. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Emanuel Črnko se sjurio prema gostujućem petercu iskoa i oštrim ubačajem pronašao Vedrana Gerca koji nije najbolje zahvatio loptu, ali se našao i u zaleđu. Nažalost, bila je to prva i ujedno posljednja priliak crveno-bijelih u prvom poluvremenu. U relativno siromašno prvo poluvrijeme uklopili su se i gosti koji prijetili preko Ibišija (5’ i 26’) te Maglice (41’). Jedan od ključnih trenutaka prvog poluvremena zbio se 20, minuti utakmice kada trener gostiju iz igre povlači Čolića kojemu je nekoliko trenutaka ranije glavni sudac Matasović mogao pokazati drugi žuti nakon oštrog prekršaja na Smolčiću.

U nastavak Krimejčani ulaze nešto bolje raspoloženi te su se nakon podignute razine agresije i trke počele nazirati slabosti gostujuće obrane. Izvrsni Veldin Hodža u 54. je minuti nanizao nekoliko igrača u ulasku u kazneni prostor i potom odigrao povratnu loptu za Vedrana Gerca. Iskusni kapetan Orijenta ostao je sam na udarcu, ali loptu nažalost šalje preko Mustapićevih vratiju. Kazna je ubrzo stigla i presjekla Orijentov dobar ulazak u drugih 45 minuta utakmice. Naime, Smolčić i Mulac nisu uspjeli otkloniti opasnost u svom kaznenom prostoru što je iskoristio Ibiši, a Alghoul natrčao na povrtanu loptu za 0-1. Vodstvo gostiju potpuno je ispuhalo Orijentov entuzijazam te pored Črnkovog udarca iz 82. minute i Monjčevog pada u šesnaestercu (86’) nismo mogli izdvojiti neku izgledniju priliku ili akciju domaćih. Gosti su prijetili iz kontri, a utakmica je završila u iznimno nervoznom tonu i kartonijadom glavnog suca.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

Novi List – Orijent 1919 VS Dubrava Tim kabel

Ostavi komentar