Treći domaći poraz

Črnkove škarice

31. kolo HNK Orijent VS NK BSK 0:1

BSK je tek treća momčad koja je ove sezone slavila na Krimeji i kući ponijela puni plijen. Rani pogodak usmjerio je utakmicu u smjeru koji je više odgovarao gostima – prepustili su inicijativu Orijentašima koji su napadali, ali ovog puta bezuspješno. Igrala se šesta minuta utakmice kada je Benić jednom dubinskom loptom pronašao Sundaya Juniora, a on pak bježi svojim čuvarima i pogađa mrežu pored nemoćnog Mislava Zadre.

BSK je na Krimeju došao riješiti svoj prvoligaški status, što im je i pošlo za nogom. Orijent je opetovano napadao, prvi put u 14. minuti preko Matea Monjca čiji udarac ipak nije imao dovoljno preciznosti. Minutu kasnije svoj udarac okušao je i Emanuel Črnko, ali ovog puta pogađa blok. U 20. minuti Baboucarr Faal testirao je vratara Đilasa, ali on je ostao nepokolebljiv. Posljednju šansu u prvom poluvremenu ponovno je imao Faal, ovog puta nakon Monjčeva ubačaja, ali niti taj pokušaj nije bio problem za dobro raspoloženog vratara gostiju.

Drugo poluvrijeme započelo je burni, Monjac je srušen u kaznenom prostoru, međutim sudac Turčin se nije oglasio. Svega nekoliko minuta kasnije ponovno izglednija šansa kada nakon lijepog Črnkovog ubačaja, Andro Švrljuga ne reagira najbolje. Najupečatljiviji trenutak utakmice svakako su Črnkove škarice iz 65. minute. Posljednje veće uzbuđenje gledatelji su imali prilike vidjeti u 72. minuti kada nakon Črnkova slobodnog udaraca lopta dolazi do Brauta, ali isti iz dobre pozicije puca pored gola.

Ostavi komentar