Nastavak pozitivnog niza

Teüka ozljeda Capitanija

30. kolo NK BSK VS HNK Orijent 0:0

Nogometaši Orijenta su nastavili svoj pozitivan niz rezultata u posljednjim prvenstvenim utakmicama. Iako nisu ostvarili treću uzastopnu pobjedu, bod osvojen u Bijelom Brdu je za njih dragocjen, s obzirom na to da su se suprotstavili izravnom konkurentu u borbi za ostanak. Ta momčad ima dva boda manje od Orijenta i trenutno se nalazi na desetom mjestu koje vodi u kvalifikacije.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo vrijednog spomena. Malobrojni gledatelji, među kojima je bila i skupina od dvadesetak glasnih navijača Orijenta, nisu vidjeli nijedan udarac u okvir gola do odmora. Igra se uglavnom odvijala između kaznenih prostora, a značaj utakmice očito je sputao igrače obje momčadi. Vratari nisu imali zahtjevnije intervencije, osim udarca Karla Valjana s vrha šesnaesterca u 13. minuti koji je završio pored vratnice.

U drugom dijelu, domaći su prvi put zaprijetili u 48. minuti kada je Hrs ušao u gostujući kazneni prostor, ali Jara nije uspio bolje reagirati na odbijanac. Krimejčani su uzvratili u 54. minuti kada je Črnko poslao loptu visoko preko gola iz dobre pozicije.

U 68. minuti, Milanović je spriječio najbolju priliku na utakmici kada je uspio zaustaviti udarac Capitanija nakon prodora i dodavanja Škrijelja.

Capitani je postao središte zbivanja u 85. minuti kada je zbog teže ozljede koljena napustio igru. BSK je ostao s igračem manje, no Orijent nije uspio iskoristiti tu prednost u sučevoj nadoknadi vremena. Mulac je imao priliku iz kuta, ali nije uspio snažno zahvatiti loptu, dok je Črnko natjerao vratara BSK-a na intervenciju atraktivnim škaricama.

Ostavi komentar