Orijent nastavlja crni niz

Izvrsni Mohorović ponovno pokazao potencijal

25. kolo NK Kustošija VS HNK Orijent 1919 2:1

U sklopu 25. kola naši Orijentaši gostovali su u Zagrebu, kod ekipe NK Kustošija. Prvu priliku na utakmici imaju domaći, kada slobodni udarac s ruba kaznenog prostora izvodi Jakov Gogić, ali gađa nešto iznad vrata. Tri minute kasnije iz daljine svoj udarac okušava i Patrik Srzentić, ali bezuspješno. Izvrsnu akciju vidjeli smo u9. minuti utakmice kada se Gogić na lijevoj strani oslobađa svog čuvara i ubacuje za Jana Jurčeca koji petom ostavlja loptu Babiću koji puca iz prve, ali na sreću Orijentaša pored gola. Najbolju priliku za vodstvo Kusošija je propustila već u 15. minuti kada nisu uspjeli realizirati jedanaesterac. Odgovornost za izvođenje preuzeo je Emanuel Nikpalj koji bira donji desni kut Mohorovićevih vratiju, ali isto čini i vratar crveno-bijelih te ne dolazi do očekivane promjene rezultata.

Nakon poluprilike Jadrića u 25. minuti, opao je ritam utakmice te se sljedeća prilika čekala sve do 40. minute utakmice. Naime, tada se u šansi našao donedavni igrač Orijenta, Šimun Grgić, koji se nije najbolje snašao i nije ozbiljnije priprijetio Mohoroviću. Na samom završteku prvog poluvremena najbolju priliku za orijent propustio je realizirati Durdov koji u direktnom okršaju gubi protiv vratara Jerolimova.

Kustošija dolazi do vodstva nakon prekida u 49. minuti, odnosno kornera koji je izveo Gogić, a mlaku loptu koju Orijentaši nisu na vrijeme raščistili u mrežu za 1:0 posprema Jan Jurčec. Već u sljedećem napadu opasnu situaciju ponovno ima Kustošija, ali ne dolazi do promjene rezultata. Orijentaši su bili odlučni prema naprijed što im se vrlo brzo i isplatilo kada rezultat poravnava Edin Fatić, koji se oslobađa svog čuvara i pogađa mrežu domaćeg vratara za 1:1 (52’). Ponovno utakmica ulazi u nekonkretne vode kada dvadesetak minuta ne bilježimo nikakvu ozbiljniju akciju. Sve do 70. minute kada Kustošija ponovno dolazi do vodstva. Fran Vukelić gura Andreja Šaronju u izglednu šansu koju potonji ne propušta,semafor pokazuje 2:1. U sudačkj nadokandi Šaronja se ponovno mogao upisati u strijelce, ali Mohorović je na visini zadatka i čuva crveno-bijela vrata od većeg poraza.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

HNTV – Kustošija VS Orijent 1919

Ostavi komentar