Nastavak pozitivnog niza

Mohorović spasio bod izvrsnom obranom

23. kolo NK Sesvete VS HNK Orijent 2:2

Nogometaši Orijenta nastavili su svoj pozitivan niz rezultata u Sesvetama tijekom ovog proljeća, dosegnuvši četiri utakmice bez poraza. Krimejčani nisu uspjeli svladati Sesvećane po drugi put u roku od 20 dana zbog dvije pogreške u obrambenoj fazi. Ne smijemo ipak biti peviše nezadovoljni jer su crveno-bijeli mogli ostati i bez boda u posljednjim trenucima utakmice. Srećom, vratar Patrik Mohorović impresivno je zaustavio pokušaj Banovca, koji je već bio na putu prema mreži.

Početak utakmice nagovijestio je plodno popodne za rijetke gledatelje na tribinama. Prva dva udarca na gol rezultirala su pogocima. Već u 3. minuti, Krimejčani, igrajući s trojicom stopera u zadnjoj liniji (u formaciji 3-4-3 umjesto uobičajene 4-4-2), nekako su zaboravili na najopasnijeg igrača Sesvećana – Matea Topića. Kapetan Sesveta primio je loptu na rubu šesnaesterca i preciznim udarcem poslao ju u kut za 1:0. Crveni su brzo odgovorili – Faal je obavio veći dio posla zadržavajući loptu desetak metara u protivničkoj polovici i proslijedio je za Bubnjara. Krilni napadač Orijenta prodro je niz desnu stranu prema kaznenom prostoru, izigrao je svog čuvara lažnjakom na ulasku u peterac i poslao povratnu loptu. Mamić je nespretno reagirao i poslao loptu u vlastitu mrežu – 1:1.

Riječani su dominirali od početka drugog dijela, što im se brzo isplatilo. U 53. minuti, raspoloženi Niko Gajzler primio je dugi pas na dvadesetak metara od gola, oslobodio se Tomislava Duvnjaka, koji je pokušao ispraviti svoju pogrešku saplitanjem napadača Orijenta unutar šesnaesterca. Sudac Romić nije imao dilema, pokazao je na bijelu točku s koje je Mario Tadejević doveo goste u vodstvo – 1:2. U 72. minuti, lopta se nespretno odbila od Bagadura nakon ubačaja i došla do Čuljka koji je poravnao na 2:2 s nekoliko metara udaljenosti, uvodeći utakmicu u neizvjesnu završnicu.

 

Ostavi komentar