Podjela bodova na Krimeji

Črnko propustio priliku u posljednjim trenucima

22. kolo HNK Orijent VS NK Croatia Zmijavci 1:1

Nogometaši Orijenta su prekinuli svoj niz pobjeda u proljetnoj sezoni. Gostujući tim iz Zmijavaca, koji je bio borben i dobro organiziran, uspio je osvojiti bod na Krimeji zahvaljujući sjajnom vratarskom nastupu Marija Gudelja, koji je nekoliko puta obranio svoju mrežu tijekom utakmice. Trener Orijenta, Slobodan Grubor, vjerojatno neće imati mnogo prigovora svojim igračima. Izuzimajući neoprezno skrivljeni kazneni udarac u ranom dijelu utakmice, sve ostalo nije se bitno razlikovalo od većine njihovih nastupa ovog proljeća. Vidjeli smo puno borbe, trke i povremeno lijepih poteza. Da bi osvojili više od jednog boda, trebalo je malo više koncentracije.

U 12. minuti utakmice, sudac Toni Dadić dosudio je kazneni udarac nakon duela između Milanovića i Miljanića unutar domaćeg kaznenog prostora. Vratar Patrik Mohorović uspio je dodirnuti loptu, ali je Gojko Gadže prejako šutirao i pogodio za vodstvo gosiju 0:1. Gostujući tim iz Zmijavaca brzo je stekao prednost, što im je omogućilo da se čvrsto pozicioniraju s dva reda obrane ispred svog gola i otežaju posao domaćinima. Crveni su se dugo tražili, ali su na kraju uspjeli izjednačiti nakon dugog napada koji je završio udarcem Gajzlera s 14 metara, koji je bio nedostižan za vratara Gudelja.

U razdoblju od 58. do 61. minute, domaći su imali nekoliko prilika da preokrenu rezultat. Prvo je Faal nakon kornera Valjanova glavom samo malo promašio cilj. Zatim je Gajzler pronašao tamnoputog napadača Orijenta, koji je sjajnim potezom zaobišao gostujućeg vratara, ali je njegov udarac obranio branič Milanović. Gruborove izmjene nisu donijele očekivani impuls u završnici utakmice, a gosti su lako zadržali bod. Iako je Črnko imao priliku u sudačkoj nadoknadi za pobjedu svoje momčadi, njegov udarac glavom nakon kornera nije završio u mreži.

Fotogalerija: V. Karuza za Novi List

Ostavi komentar