Orijent prekinuo negativni niz

Durdov donio Krimejčanima bod

20. kolo NK Dugopolje VS HNK Orijent 1919 1:1

Po prekid nastavka negativnog niza drugog dijela drugoligaškog natjecanja, Orijentaši su otputovali u Dalmaciju k NK Dugopolje.

Lijepo vrijeme i sunčan dan poslužili su objema momčadima da pokažu svoju kvalitetu. Nakon 90 minuta, svakoj momčadi je pripalo jedno poluvrijeme pa su Orijent i Dugopolje su podijelili bodove i upisali svatko po jedan pogodak.

U prvom poluvremenu Dugopolje se pokazao kao bolji protivnik. Već u prvih deset minuta, dva su puta zaprijetili vratima Kristijana Boglića. U 13 minuti vidjeli smo odličnu, ali neiskorištenu priliku Ivana Brnića. U 20. minuti nogometaši Dugopolja su pokušali povesti iz kornera, Ćubelićev ubačaj Javorčić šalje pored vratice gola. Do prvog pogotka čekali smo još 15 minuta. Karabatićev ubačaj s desne strane Ivan Rodić šalje u desni gornji kut Orijentovih vrata, ostavlja Boglića nemoćanog i rezultat je 1-0. U 37. minuti domaći su imali priliku povećati prednost, ali Boglić pravovremeno izlazi i zatvara kut Brniću.

Drugo je poluvrijeme pripalo gostima. Odmor i promjena formacije izgleda odgovarali su Orijentašima pa su 15-ak minuta nakon nastavka igre došli do izjednačenja, a pogodak nakon dulje akcije postiže Ivan Durdov. U 60. minuti Durdov je imao priliku i za promjenu rezultata te vodstvo Orijenta. Bježi obrani Dugopolja i u driblingu ispred vratara domaćih pada unutar šestnaesterca, a sudac procjenjuje kako se radilo o simuliranju te dodjeljuje Durdovu žuti karton. Svoju šansu za vodstvo, domaći su imali u 74. minuti, ali Brnić puca preko gola. U istoj je minuti Orijent propustio još jednu šansu za 2-1, Dukađin je na asistenciju domaće obrane stigao sam pred vratara domaćih, ali puca visoko preko grede.

Nakon odigranih 90 minuta, Orijentaši su za Rijeku otputovali zadovoljni iščekujući iduću utakmicu protiv NK Dubrava idući vikend na Krimeji.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

HNTV -Dugopolje VS Orijent 1919 (video)

Ostavi komentar