Treći uzastopni poraz

Orijent propustio izgledne prilike
Jarun VS Orijent 1919

18. kolo NK Jarun VS HNK Orijent 1919 3:0

Niti treću utakmicu proljetnog dijela prvenstva orijentaši nisu uspjeli okrenuti u svoju korist. Nedostajalo je i sreće jer Orijent je dobro prijetio, igrao borbeno, ali je nedostajalo sportske sreće i koncentracije. Tako prvu priliku na utakmici imaju črljeno-beli i to već u 6. Minuti preko Dukađina. Lopta odlazi tik pored gola.

Nešto izgledniju priliku imao je i 18-godišnji Nikola Macolić, ali njegov udarac spremno dočekuje vratar domaćih. Sam se pred Boglićevim vratima našao Diarrassouba nakon izvrsnog prodora Jarunovog posljednjeg pojačanja, Florucza, ali ne uspijeva glavom pospremiti loptu iza gostjućeg vratara. Dvije izvrsne šanse ponovno imaju Orijentaši I to pred samom gol linijom, ali prvo domaći odbijaju udarac Durdova, a obrana ponovno spašava Jarun od Zrilićeva udaraca i eventualnog vodstva. Najbolja obrana kola mogla se vidjeti nedugo zatim i to nakon fantastičnog Dukađinovog primanja lopte I okreta te još boljeg udarca. Ipak iskazao se vratara domaćih. Do kraja poluvremena domaćeg vratara na iskušenje je stavio i Gojko Gadže izvrsnim prizemnim udarcem.

Početak drugog poluvremena donosi ekspresno vodstvo Jaruna koji preko Groznice dolaze do vodstva 1:0 nakon izvrsnog solo prodora mladog igrača Lokomotive na posudbi. Već nekoliko minuta kasnije Florucz je izvodeći korner prevario Boglića I uputio direktan udarac koji je nažalost gostiju ušao iza gol linije za 2:0. Do kraja utakmice Orijent je imao dvije izglednije šanse od kojih je jednu odvratila stativa, ali konačni rezultat podebljali su domaćini i to pogotkom Tina Karamatića u 93. minuti za 3:0.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

Novi List – Jarun VS Orijent 1919

HNTV – Jarun VS Orijent 1919 (video)

Ostavi komentar