Orijent ispustio prednost iz prvog poluvremena

Dukađin upisao prvi pogodak

16. kolo NK Varaždin VS HNK Orijent 1919 2:1

Na početku proljetnog dijela sezone naši Orijentaši gostovali su kod pretendenta na prvu ligu, momčadi NK Varaždin. Iznimno zahtjevno gostovanje osobito ukoliko se u obzir uzmu pojedini izostanci uzrokovani ozljedama standardnih igrača Orijenta 1919. Poslednja u nizu bila je ona kapetana Tadejevića koji će sa zeleog travnjaka izostati sigurno pokoji mjesec.

Varaćdin tako prvi prijeti i to već u 5. minuti, ali Boglić je na mjestu. Orijent 1919 prvi put opasnije izlazi pred varaždinska vrata u 19. minuti kada se među petoricom domaćih braniča za loptu izborio Dino Dukađin, ali nije dobro zapucao pa vratar domaćina nije imao težak posao. U 28. minuti Orijent ponovno prijeti sada preo Gadžea čiji udarac zahvaća nekoga u bloku i odbija se sve do Sentićeve grede. Već u sljedećem napadu Sentić se ponovno morao protegnuti nakon što brani precizan Fatićev udarac iz donjeg desnog kuta svojih vratiju. Treća sreća pomazila je Orijent te tako u trećem uzastopnom napadu dobro koriste gužvu u petercu Varaždina i Dukađin pogađa za 0:1 na semaforu.

Dobru priliku bilježimo i u 37. minuti kada s distance puca najmlađi Orijentov igrač na terenu, Nikola Daiel Jadrić. Pred kraj prvog poluvremena ostaje zabilježiti jedan volej Leonarda Vuka koji je podigao varaždinsku publiku na noge, ali Boglić je bio spreman i na to.

Drugo poluvrijeme počelo je na najgori mogući način, nakon duela s Boglićem, Leonard Vuk izašao sa slomljenom nogom. Leonardu i ovim putem želimo čim brži i bezbolniji oporavak i povratak na zeleni travnjak. Varaćdin dolazi do izjednačenja u 68. minuti nakn nesretnog autogola Dominika Mulca. Lošim vijestima za momčad s Krimeje tu nije bio kraj, naime već sljedeće minute Varaždin povećava svoje vodstvo iz izigrane akcije za 2:1. Do kraja utakmice vidjeli smo po jedan izgledniji pokušaj sa svake strane od koji nisu urodili promjenom rezultata te je takoovog puta Varaždin zadržao puni plijen u svom gradu.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

HNTV – Varaždin VS Orijent 1919 (video)

Novi List – Varaždin VS Orijent 1919

Novi List – Varaždin VS Orijent 1919 / Izjava trenera

Ostavi komentar