Remi na otvaranju sezone

Orijent 1919 ispustio tri boda

1. kolo HNK Orijent 1919 VS Solin 1:1

Otvorenje nove sezone, u novom formatu nazvanom Prva nogometna liga, završilo je podjelom bodova između Orijent 1919 i Solina.

Prvu izglednu šansu na utakmici ima Orijent 1919 i to preko novopridlošlog Filipa Dujmovića koji u trećoj minuti bježi gostujućim stoperima, ali jedanko tako i njemu odmiče lopta za ozbiljniju prijetnju. Svega dvije minute kasnije Orijent dolazi do ranog vodstva nakon što vratar gostiju, Topić, čini pogrešku i ruši Filia Zrilića na rubu kazneno prostora u ne toliko izglednoj situaciji. Mario Tadejević mirno s bijele točke postiže prvi Orijentov pogodak sezone. Entuzijazam domaće momčadi pomalo sje splasnuo nakon početnih petnaestak minuta šo je otvorilo prostora za momčad Solina koji u 16. minuti stvaraju svoju najbolju priliku do odmora. Naime, tada Chinedu stvara višak po lijevoj strani i ubacuje loptu na suprtonu stranu, ali Markota u otvorenoj situaciji snažno puca u dobro posloženi domaći blok. Sumnjiva situacija dogodila se u 38. minuti kada Chinedu čini prekršaj s leđa nad Tadejevićem što je djelovalo kao prekšaj vrijedan drugog žutog kartona na što se sudac Slišković ipak nije odlučio.

Drugi dio započeo je još jednim Dujmovićevim bijegom po lijevoj strani, ali Topić uspijeva dohvatiti nešto slabiji udarac Orijentova napadača. Ništa značajno nije se dogodilo u igri obiju momčadi sve do 81. minute. Orijentova obrana ostala je u raskoraku, a Maganjić to koristi i proigrava Topića koji prebace istrčalog Boglića za 1:1. Do kraja utakmice možemo istaknuti još dvije situacije, prva ona u kojoj je Ibishi zapeo pred vratarem Topićem te druga, kada Pekić sustiže  Šarkoviča u pokušaju bijega sa sredine terena.

Ostavi komentar