Prva pobjeda

Dugopolje s(p)retno izbjeglo veći poraz

6. kolo HNK Orijent VS NK Dugopolje 2:1

Sve do 5. kola morali sko pričekati na prvu pobjedu naše momčadi. Naime, na Krimeji su imali prilike napuniti mrežu hrabre momčadi Dugopolja. U 4. minuti Silić je izvrsno zatvorio Dukađina, koji je sam krenuo prema gostujućem vrataru nakon Monjčeva proigravanja, dok je u 5. minuti Braut zdesna iz mrtvog kuta pogodio Silića nakon što su domaćini stvorili višak na desnoj strani kaznenog prostora. Dujmović je u 8. minuti pogodio mrežu s vanjske strane. Trener Srzić po prvi puta u vezu je gurnuo Mulca, dok su stopere igrali Tadejević i Djibrilla. Domaći trener započeo je utakmicu s tri napadača te povučenim Zrilićem, a sličnu zamisao imao je i trener Dugopolja čiji su bočni napadači Čengić i Torres djelovali iznimno opasno. Upravo njih dvojica propustila su u 21. minuti kazniti Orijentove promašaje – Čengić je na lijevoj srani pravodobno odigrao Torresu, koji je izmakao domaćim braničima i sam izašao ispred Mohorovića, pokušaj loba zaleglog domaćeg vratara bio je neprecizan.

Deset minuta kasnije na uskom prostoru ispala je postavljena domaća obrana, opet je Čengić proigrao Torresa koji je ovog puta ušao po sredini kaznenog prostora, lopta je po njegovu udarcu zapela u bloku taman toliko da pogodi vratnicu.

U 35. minuti Orijent nije iskoristio najbolju priliku do predaha – Dukađin je slijeva idealno odigrao natrčalom Fatiću, koji je s 8 metara loptu poslao ravno u Silića u situaciji kada je mogao mirno gađati.

Orijent konačno dolazi do vodstva u 44. minuti kada je Braut ubacio zdesna, lopta se odbila taman do uklizalog Dukađina, koji je iz blizine skrenuo loptu u mrežu i postao prvi napadač Orijenta koji se ove sezone upisao u listu strijelaca – 1:0.

U drugom dijelu trener Dugopolja preuzeo je još veći rizik, visoko su izašli gostujući igeači što je otvorilo još prostora za brze tranzicije Orijenta. U 51. minuti stvorili su domaćini višak na lijevoj strani, nakon Zrilićeva ulaska u kazneni prostor Fatić je dvaput neuspješno pokušao pogoditi vrata s 10 metara, prvi put je zapeo u bloku, drugi put je loptu poslao preko vratiju. Dugopolje nakon odmora nije uspjelo stvorilo ni jednu izglednu priliku iako je bilo uzbuđenja pred Mohorovićem.

U 70. minuti uspio je Orijent 1919 kazniti riskantnu igru gostiju: Črnko je pravodobno gurnuo loptu Dujmoviću, koji je pobjegao braničima gostiju, ušao u kazneni prostor i lijevom nogom poslao loptu u mrežu 2:0.

Do kraja utakmice Dugopolje je kroz pritisak uspjelo iznuditi kazneni udarac.

U 86. minuti Tešija je loptom pogodio Djibrillu u ruku, Kurtović je iz kaznenog udarca smanjio – 2:1.

Ostavi komentar