Macolić donio bod

Realan ishod susreta na Krimeji

5. kolo HNK Orijent 1919 VS NK Dugopolje 2:2

U petom kolu Druge hrvatske nogometne lige Orijent je na Krimeji ugostio ekipu iz Dugopolja. Prisutui su imali priliku gledati zanimljivu i borbenu i pravu mušku utakmicu. Obje su momčadi bile odlučne da osvoje sva tri boda, ali na kraju smo vidjeli 4 gola, svakom po dva i bratska podjela bodova. Bilo je tu svega od promasenih zicera do crvenog kartona.

Prvu ozbiljnu priliku gledamo pred vratima gostiju u 14. minuti susreta. Nakon nabačaja s boka, Kristijan Fućak glavom puca u vratara gostiju. Samo tri minute kasnije, odlicnom kontrom Dugopolje dolazi do prednosti preko izvanrednog pogotka Ivana Ćubelića. Nije se ovakav rezultat zadržao dugo. Fućak juri prema golu, ali rukom ga povlači Pervan i zaustavlja, a sudac pokazuje prekršaj i crveni karton. Dosuđeni prekšaj izvodi Orijentov stoper, Dominik Mulac, koji majstorski pogađa visoko pod rašlje u lijevi kut za izjednačenje i rezultat na semaforu je 1-1. U prvom poluvremenu vidjeli smo još promašeni zicer Kristijana Fućka koji puca u vratara Dugopolja te pokušaje Macolića i Fatića koji ostaju samo na tome.

Izgleda da je ovo jedna od onih utakmica kada napadaču nije dan. U nastavku gledamo još dvije neiskorištene prilike Kristijana Fućka. Prvi udarac brani danas uposleni vratar Silić, a drugi pokušaj završava pored desne vratnice. Igrač manje nije spriječio goste da dođu do pogotka i nove prednosti u 63.minuti. Većinu posla odradio je Josip Maganjić i asistirao Ivanu Brniću koji glavom pogađa za 1-2. Pokušali su crveno-bijeli više puta izjednačiti, ali lopti se nije dalo u gol. Do konačnog rezultata i izjednjačenja Orijent dolazi preko mladog Nikole Macolića, kojemu je ovo prvi pogotak za seniorsku ekipu sušačkog tima.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

Novi List – Orijent 1919 VS Dugopolje

HNTV – Orijent 1919 VS Dugopolje (video)

Ostavi komentar