Treća uzastopna pobjeda Orijentaša

Monjac i Črnko za trobod

27. kolo HNK Orijent VS NK Croatia Zmijavci 2:0

Prvo poluvrijeme utakmice na Krimeji neobično je nalikovalo onom na otvaranju proljetne sezone. Obje momčadi su igrale u sporom ritmu gdje su se povremeno isticali samo crveno-bijeli ponekom bljeskovitom akcijom.

Gosti s juga su se uglavno organiziralo branili i inicijativu prepustili Krimejčanima. U takvim okolnostima uspjeli su Orijentaši složiti nekoliko izglednijih prilika, ali je izostala realizacija. Monjac je ubacio u 16. i u 28. minuti, prvi put je Dukađin ostao zamalo kratak u skoku, a potom je Švrljuga bio neprecizan u udarcu. U 34. minuti Gudelj odbija Švrljugin udarac, a svega nekolio minuta kasnije na Švrljugin odličan ubačaj Dukađin kasni glavom na vrhu peterca.

Crveno-bijeli su odlučnije ušli u drugo poluvrijeme i ubrzali protok lopte što je u konačnici donijeli i pobjedu. U 54. minuti kontru Orijenta “četiri na tri” okončao je Mohorovičić ubačajem na vrh peterca za Dukađina. Dukađin nije najbolje zahvatio loptu te je njegov slabašan udarac odbio vratar Gudelj, ali samo do Monjca koji posprema loptu kroz šumu nogu za 1:0. Gostima nije preostalo ništa drugo nego u potpunosti se otvoriti i izložiti se kontrama Orijenta. Orijentaši su to iskoristili u 86. minuti. Črnko i Ibishii su izmjenili dodavanja na ulasku u kazneni prostor, a potom Ibishijev udarac iskosa vratar Gudelj skreće vršcima prstiju. Nažalost gostiju samo do natrčalog Črnka koji s nekoliko metara potvrđuje treću uzastopnu pobjedu svoje momčadi.

Ostavi komentar