Prekid negativnog niza

Črnko fantastičnim pogotkom donio bod

27. kolo HNK Cibalia VS HNK Orijent 1:1

Nakon nešto više od sat vremena igre, trener Orijenta, Slobodan Grubor, donio je novu strategiju na teren. Dovodeći Matea Monjca i Emanuela Črnka na teren te mijenjajući raspored igrača (prelazak iz formacije 3-5-2 u 4-2-3-1), gosti su jasno pokazali da ne prihvaćaju minimalni zaostatak protiv Cibalije. Brzo se pokazalo da preuzimanje malo više rizika u igri donosi korist. Andrija Bubnjar je primio dugu dijagonalu na desnoj strani terena i brzo pronašao Črnka koji je trčao prema kaznenom prostoru. Gruborov “joker s klupe” udario je loptu iz prve i postigao gol za 1:1, nagradivši tako vrlo dobar nastup svoje momčadi u drugom dijelu utakmice s bodom i prekidom niza od dva uzastopna poraza, koji su došli nakon tri remija. Možda su Krimejčani mogli u finišu utakmice čak i preokrenuti rezultat, ali domaćini su također imali nekoliko prilika u tom periodu, pa podjela bodova na kraju djeluje kao najrealniji ishod.

Prvo poluvrijeme u Vinkovcima Krimejčani će sigurno željeti brzo zaboraviti. Bilo je to prilično slabo izdanje njihove momčadi. Domaćini nisu bili ništa posebno, ali su uspjeli povesti u 39. minuti. Obrana Orijenta loše je reagirala na ubačaj iz kuta Išasegija. Krimejčani su zaboravili pokriti Jazvića koji je bio sam na drugoj stativi i imao dovoljno vremena za mirno postizanje gola.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno otvoreniju i hrabriju igru Riječana, a promjene u sastavu počele su mijenjati dinamiku na terenu. Orijent je postajao sve opasniji i konkurentniji, što se na kraju isplatilo bodom koji bi mogao imati veliku važnost u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Ostavi komentar