Podjela bodova na Krimeji

Bura odigrala važnu ulogu

26. kolo HNK Orijent 1919 VS NK BSK 0:0

Utakmica 26. kola 2. hrvatske nogometne lige Orijentu je u goste dovela neugodno protivnika sa samog Istoka Lijepe naše, ekipu NK BSK Bijelo brdo. Utakmicu je obilježila jaka bura koja je logično svakoj momčadi i pomagala i odmagala po jedno poluvrijeme. Upravo tako u jednoj rečenici glasio bi opis utakmice kada bi igra na terenu bila u pitanju.

Domaćinu je pripalo prvo poluvrijeme te tako već u 12. minuti bilježimo pokušaj Andra Švrljuge, ali i one prilike iz 18. i 25. minute kada je svoj udarac isprobavao Emanuel Črnko. Najbolja prilika Orijentaša zbila se pred sam kraj prvog poluvremena kada u 40. minuti utakmice Mateo Monjac za sobom niže nekolicinu protivničkih igrača i odlično upošljava Veldina Hodžu koji se dobro namučio vratara gostiju koji izvanredno brani jaki udarac mladog Orijentaša. Jedina izglednija prilika gostiju u prvom poluvremenu djelo je Mišića koji puca s dvadesetak metara prema spremnom Carlu Berkoviću.

Drugo poluvrijeme donosi ponešto izmijenjen omjer snaga, terenesku inicijativu naime uz pomoć bure preuzima ekipa gostiju. Najbliže golu gosti su bili u 56. minuti, ali dobar Ilićev udarac nije mogao probiti još bolji Orijentov blok. Spomenuti možemo i Monjčev udarac iz slobodnjaka u 72. minuti kojeg Đilas, vratar gostiju, ipak lakoćom brani. Drugo poluvrijeme donijelo je puno više duel igre i individualnih prodora nego tečne igre, ali u 90 minuta odigranih na Krimeji obje ekipe su pokazale črvstinu i disciplinu vrijednu prvoligaškog društva.

Gosti su na Krimeju stigli bez najboljeg strijelca druge lige, Marka Dabra, a za Orijent su izostali Ed Kevin Kokorović, Robert Brdar i Karlo Senčar.

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

HNTV – Orijent 1919 VS BSK (video)

Novi List – Orijent 1919 VS BSK

Ostavi komentar