Božić iz škarica za pobjedu

Prekid pozitivnog niza

25. kolo HNK Šibenik VS HNK Orijent 1:0

Nogometaši Orijenta doživjeli su tijesan poraz kod favoriziranih Šibenčana u utakmici bez velikih prilika, gdje je presudan bio atraktivan gol Ivana Božića nakon nešto više od pola sata igre i jedne od rijetkih individualnih pogrešaka u obrani gostiju.

Trener Orijenta, Slobodan Grubor, nije odustao od igre s trojicom braniča u zadnjoj liniji ni na Šubićevcu. Krimejčani su se povremeno branili s petoricom igrača u obrani s ciljem da ograniče šibenske napade. Sve do 35. minute činilo se da je trener Orijenta uspješno kontrolirao situaciju. No, tada je Milanović loše procijenio jedan predvidljiv ubačaj s boka. Stoper Orijenta nije uspio doći do lopte u skoku, a Božić je spektakularno zahvatio loptu bočnim škaricama i poslao je u suprotni kut, pored nemoćnog Mohorovića – rezultat 1:0 za domaćine.

Izrazito defenzivan pristup imao je svoju cijenu u napadačkoj igri Orijenta. Krimejčani su prvi put organizirano prijetili domaćem golu u 28. minuti kada je vratar Đaković obranio neugodan udarac Galešića ispod grede. Svi ostali pokušaji gostiju zaustavljeni su na sredini terena. Nakon primljenog gola, igrači Orijenta više nisu imali što čuvati, ali nisu uspjeli otvoriti svoju igru prema golu protivnika.

Ulaskom Falla, igra na Šubićevcu dobila je nešto drugačiji ritam. Orijent je udaljio domaće od svog gola i povremeno stizao organizirano pred šibenski kazneni prostor. Grubor je gurnuo Mulca u vezu, igrao s četvoricom u obrani, i na kraju preuzeo dodatan rizik, ali to se nije isplatilo.

Ostavi komentar