Prekinut post od 162 dana

Faal donio tri boda

20. kolo HNK Orijent VS NK Sesvete 1:0

Nogometaši Orijenta ostvarili su prvu proljetnu pobjedu protiv NK Sesveta u domaćoj utakmici 20. kola SuperSport Prve NL. Krimejčani su u većem dijelu utakmice prepustili loptu gostima te se kvalitetno branili u dvije linije u rasporedu 4-4-2.

Vratar Mohorović morao se u 3. minuti dobrano protegnuti da bi izvukao iz kuta Kulenovićev udarac glavom nakon slobodnjaka. Ispostavilo se da je to bila jedina gostujuća prijetnja do odmora. Već nakon dvije minute Orijent je mogao do ranog vodstva. Naime, vratar Sesvećana se okliznuo na vrhu šesnaesterca i dodao loptu u noge Faalu. Tamnoputi napadač je izrazito loše zahvatio loptu koja je u koačnici uspjela završila u nogama iznenađenog vratara. Valjan je u 13. minuti pokazao da ima dobar udarac s distance. Lopta nije prošla tako daleko od desne vratnice. I onda je u 22. minuti Krimeja konačno dočekala malo radosti, a novi semafor iza gola priliku za akciju. Prvoje Švrljuga izborio aut u ravnini šesnaesterca te nakon ubačaja pronalazi Bubnjara koji loptu kratko proslijeđuje do Faala. Gambijski napadač podmetnuo je nogu i s par metara pospremio loptu u mrežu – 1:0. Orijent je do kraja poluvremena imao još nekoliko izglednijih (polu)kontri kojima je nedostajalo prije svega malo mirnoće kako bi završili opasnije po gostujća vrata.

Na otvaranju nastavka crveno-bijeli imali su nešto lošiji trenutak kada su gosti pošteo zaprijetili. Najprije u 50. minuti Ljubanovićev udarac glavom Mohorović refleksno skreće u gredu. Četiri minute kasnije uža obrana Orijenta ispada, a Čuljak sam izlazi pred Mohorovića. Na sreću odlučio se dodati Ljubanoviću koji se očigledno našao u zaleđu. Do samog kraja utamice Orijent je obilato koristio sve prilike za polukontre. Pogotovo brzonogi Simčić. U 56. minuti sve je dobro napravio, oduzeo loptu, pokrenuo kontru istekom koje je izašao ispred vratara. Žiger je odbio njegov udarac, a onda i Faalov nakon odbijanca. Simčić je pobjegao Sesvećanima i u 69., 75., te 84. minuti minuti. Prvo je nakon duela s dvojicom suparničkih igrača uzaludno tražio kazneni udarac, u drugoj situaciji je nakon slaloma kroz gostujuću obranu poslao loptu zamalo kraj gola, a u trećoj je vratar Žiger ponovo dobro reagirao. Na kraju moramo zaključiti kako je najbolji grač Sesvećana bio upravo vratar Žiger.

 

Ostavi komentar