Neuvjerljiv Zrinski slavio

Sudac obilježio utakmicu

17. kolo HNK Orijent VS NK Zrinski Osječko 1664 0:1

Crveno-bijeli nogometaši Orijenta nisu uspjeli na zatvaranju jesenskog dijela prvenstva ostvariti pozitivni rezultat. Jesenski prvak Zrinski iskoristio je u nastavku jedinu polupriliku koju su i stvorili i iz nje i poveli. Krimejčani su pritom u dobrom dijelu susreta bili bolja momčad koja je pritom oštećena za najmanje jedan jedanaestarc. Gosti su krenuli jako i u prvih petnaestak minuta opetovano prijetili. Pekarić je dvaput zaprijetio u uvodne dvije minute. Prvi put je pormašio dok je drugi put loptu izvukao iz donjeg desnog kuta. Orijentaši su se naon 15 minuta pribrali te je u18. i 19. minuti Črnko zaradio dva slobodna udarca. Nakon prvog je Monjac izravno tukao kraj gola, a nakon drugog Tadejević glavom poslao loptu preko gola. Krimejčani su shvatili da mogu, pa onda napravili nužno – podigli su razinu agresije i duel igre, te time ostvarili preduvjete ravnopravne utakmice. Nakon točno pola sata igre Faal je iščeprkao loptu stoperu Tadiću te ura loptu ped Lazara koji se našao sam pred vratarom. Veznjak Orijenta nije se najbolje snašao, lopta se pritom nezgodno odbila od travnjaka pa je prva veća prilika za domaće otišla u nepovrat. Najupečatljiviji trenutak utakmice dogodio se tri minute kasnije  nakon što je Mršićev ubačaj dočekao Faal i atraktivnim škaricama izmamio pljesak s tribina. Kako je odmicalo vrijeme Orijent je djelovao sve opasnije i konkretnije, pa je odmor stigao kao naručen za sve nervoznije goste.

Orijentaši su u nastavku nastavili s visokim ritmom i agresivom igrom, što je dodano istakao i tener Grubor koji je u igru gurnuo još jednog brzonogog napadač – Simčića. U 65. minuti Črnko izvodi slobodni udarac na kojeg glavom ide Faal i potpuno neometan gađa preblizu vratara gostiju koji lako brani ovu 100%-tnu šansu. Ono što nije napravio Faal uspio je Domagoj Jelavić u 70. minuti u praktički prvom dodiru s loptom. Lopta je po njegovu udarcu sa 18 metara odsokčila od travnjaka i završila u donjem lijevom kutu vratara Mohorovića. Izostao je pritom pravoremeni blok. Jelavić je ušao u igru minutu ranije umjesto Pekarića kojemu je sudac Dadić u 67. minuti komotno mogao pokazati drugi žuti karton zbog prekršaja na Švrljugi.

Još jedna sporna situacija dogodila se u 77. minuti kada Črno ponovno izvodi slobodnjak, a neuvjerljivi sudac Dadić nije vidio igranje rukom jednog od gostujućih igrača. I šest minuta kasnije domaći su tražili kazneni udarac nakon što je Putnik završio na travnjaku metar, dva unutar šesnaesterca. U posljednjih petnaestak minuta igrači Zrinskog krali u su vrijeme i dodano pokvarili dojam koji su ostavili ostvarivši ovu neuvjerljivu pobjedu.

 

 

Ostavi komentar