Single Blog Title

This is a single blog caption
ORIJENT - Stadion Krimeja

16. kolo HNK Orijent 1919 VS NK Međimurje 0:2

Posljednja prvenstvena utakmica prvog dijela sezone završila je uvjerljivim porazom naših Orijentaša kojima su bodove otkinuli raspoloženi Međimurci. Veliku ulogu u nešto slabijoj predstavi crveno-bijelo odigrao je umor, ali i osigurana titula jesenskih doprvaka. Prvu priliku na utakmici bilježe upravo domaćini kada Adrian Liber prijeti nakon udarca glavom u 3. minuti susreta. Do vodstva dolaze gosti i to svega nekoliko minuta nakon. Naime, pogodak za vodstvo gosti postižu već u 10. minuti kada se u šesnaestercu potpuno sam našao Josip Domagoj Hranilović, nakon kornera, te poentira pored nemoćnog vratara Berkovića za 0:1. Samo minutu kasnije domaći vratar se opet našao u neugodnoj situaciji nakon brze akcije Međimuraca kada je lopta ubačena Ivančiću u sredinu, a ovaj se našao sam pred golom. Na sreću domaće obrane uspio je prebaciti okvir vrata.

Orijentaši su do izjednjačenja mogli u 20. minuti susreta kada idealno servirana lopta dolazi do Emanuela Črnka na lijevu stranu, a isti šalje dijagonalu koja prolazi i golmana i vratnicu. Poslije udarca iz kuta pokušao je Mario Tadejević, ali nije opasnije zapucao te se u 26. minuti Međimurje dodatno odvojilo. Domaći su izgubili loptu na sredini terena otvorivši prostor za brzu polukontru suparnika koji je poklonjenu priliku itekako znao iskoristiti. Do prilike ponovno dolazi Kruno Ivančić, ali ju ovoga puta ne propušta te postiže pogodak za 0:2. Igra se do samog poluvremena nije u mnogočemu promijenila te se s istim rezultatom odlazi na predah.

Za očekivati je bio snažniji i poletniji Orijent u nastavku, međutim kako je vrijeme prolazilo naši nogometaši sve su teže dolazili do izglednijih situacija. Znali su to iskoristiti i gosti koji se nisu žurili te su čekali svoju priliku za još koje eventualno iznenađenje. Izglednu priliku za povećanje vodstva gosti su imali u 71. minuti kada se u prilici našao Nino Brcković, ali Berković bez većih teškoća brani svoja vrata. Najizgledniju priliku drugog poluvremena propustio je realizirati kapetan Orijenta, Vedran Gerc. Naime, kapetan je pronašao put kroz gust međimursku obranu te uputio izvrstan udarac s lijeve strane, ali vratar Koprić brani njegov udarac. Bila je to posljednja prilika za preokret i u minutama koje dolaze bilo je jasno kako će Orijentaši na oproštaju slavljeničke godine upisati poraz protiv kvalitetnog supranika.

 

Više o utakmici na sljedećim linkovima:

Novi List / Orijent 1919 – Međimurje

SportCom.hr / Orijent 1919 – Međimurje

 

 

Ostavi komentar