Rudeš kreirao preokret u 5 minuta

Domaći poraz od lidera

10. kolo HNK Orijent VS NK Rudeš 1:2

U sklopu 10 .kola Supersport Prve Nl Orijentaši su imali mogućnost pobjedom nad Rudešom zasjesti na sam vrh poretka, ali nažalost tu priliku ovog puta nisu iskoristili.

Orijent odlično otvara utakmicu te u prvih dvadeset minuta ulazi onako kako se i očekuje od domaćinske ekipe. Na sve strane frcalo je od čvrstih duela i trke. U tom periodu crveno-bijeli imali su nekoliko izglednijih ubačaja ( Braut, Monjac) za kojima ostaje žal jer su ostali nedovoljno dobro iskorišteni. Nakon početnog dobrog starta i gosti pčinju pokazivati svoje pojedinačne kvalitete te tako do odmora stvaraju dvije izgledne šanse (Boršić 29’ i Doležal 36’). Glavni sudac utakmice Cindrić dopustio je visok intenzitet što je doprinjelo olidčnom tempu utakmice, ali je propustio sankcionirati Rešetara nakon što je otvorenim dlanom krenuo na Mulca i time odveo utakmicu u nervoznu sredinu. Svoju dobru igru Orijentaši su nagradili u prvoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena kada Črnko savršeno izvodi udarac iz kuta. Oštru loptu šalje na sedam, osam metara koju glavom dočekuje Ibishi i podiže cijelu Krimeju na noge.

Nakon točno sat vremena igre obostrano otvoreni pristup igranja donio je prvu veliku šansu za goste iz Zagreba. Naime, stoper Rudeša, Pavlek poslao je loptu na domaću gredu. Trener Srzić odlučuje izvaditi Dukađina i u igru uvesti svježeg Dujmovića, ali nažalost nije dobio odgovor koji je tražio. Dujmović je u 66. minuti zaboravlja popratiti natrčalog Boršića koji zahvaća povratnu loptu Srbljinovića te sa 16 metara šalje loptu u suprotni kut. Svega 4 minute kasnije crveno-bijela obrana opet loše reagira. Boršićev udraca s dvadeset metara vratar Mohorović obija ravno pred sebe na nogu Doležalu koji nije imao težak posao za postizanje pogotka i režiranje brzinskog preokreta na Krimeji.

Vrlo loše drugo poluvrijeme Orijentaši nisu uspjeli izvući za potencijalni remi.

Ostavi komentar