HNK Orijent 1919 - Kumičićeva 66, TEL/FAX: 051/403-004, OIB: 80500347365, IBAN: HR2624000081110225408, info@nk-orijent.com
PRIJATELJI KLUBA:
Restoran Na Sušaku, CB Maritime, Tiskara Sušak, Andar d.o.o., Mot-Var, Mar-Com, Caffe bar 64, Eko tim partner, Zadro, Pekara Vojak
Restoran Na Sušaku, CB Maritime, Tiskara Sušak, Andar d.o.o., Mot-Var, Mar-Com, Caffe bar 64, Eko tim partner, Zadro, Pekara Vojak

Dan za pamćenje morčića Orijenta

Ovakav naslov u sportu obično znači veliko rezultatsko ostvarenje.


Upravo takav, veliki rezultat ostvarili su naši morčići u današnjem međusobnom susretu Orijenta 1 i Orijenta 2 u redovnom ligaškom kolu. 60-ak malih Orijentaša rođenih 2005., 2006. i 2007. godine ovog subotnjeg jutra istrčalo je na teren u neobičnoj utakmici gdje je protivnik Orijentu bio – Orijent. I tko je onda ostvario taj veliki rezultat? Nije li neki Orijent trebao izgubiti?

I mlađi i stariji morčići su podijelili svlačionicu, zajedno su se slikali i onda su dali sve od sebe kako bi pokazali naučeno protiv suigrač iz istog kluba. Treneri su složenim taktičkim varijacijama (poput povlačenja jednog igrača s terena) uspijevali olakšati natjecanje mlađim grupama kako bi svi podjednako uživali u nogometu. Po završetku obje utakmice svi su zajedno pozdravili roditelje koji su se uklopili u našu viziju odgoja malenih sportaša.

I zato, kada smo na kraju zbrojili sve lijepe poteze mlaih igrača, sve fair-play trenutke i sve osmjehe onih kojima je Orijent u srcu, jasno je da smo danas baš svi pobijedili.
Pobijedili smo zato jer suprotno uvriježenim običajima djelima učimo djecu da je rezultat za njih više od brojki na semaforu. Zato jer je odnos prema suigračima ili protivnicima važniji od pobjede. Zato jer stjecanje pobjedničkog mentaliteta nema veze s rezultatom utakmice, nego s ulaganjem truda opet i opet. Zato jer učimo djecu kako ustrajati nakon neuspjeha i kako će nakon dovoljno uloženog truda, sigurno uspjeti.
Rast i napredak djece gledamo iz tjedna u tjedan na treninzima i utakmicama i danas smo kao treneri bili ponosni što smo dio pozitivne priče koja djecu čini boljim nogometašima i boljim prijateljima.

Voljeli bi da smo ovaj divan dan mogli provesti u našem domu na Krimeji jer bi onda doživljaj bio potpun. No, unatoč tome, dobili smo potvrdu da smo na pravom putu i da je uz potporu kluba ovo samo početak sportske životne priče za male Orijentaše.

mini-IMG 1296

mini-IMG 1303

mini-IMG 1300

Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember MeStranice izradio: Mar-Com, Rijeka